Menu


 

rustpunt logo

Mental coach

Wat is een mental coach?


Als mental coach help en ondersteun ik jou om obstakels te overwinnen zodat je jouw doelen kunt bereiken, en om je dichter bij jezelf te brengen. Het is een persoonlijke begeleiding.


Verandering, angst en weerstand gaan meestal hand in hand, en maken het soms moeilijk om hindernissen te overwinnen. Daarom is het van belang de onderliggende problemen en patronen te zien en aan te pakken, zodat je op een degelijke manier blijvend resultaat krijgt.

 

Hoe werkt een coaching?


We beginnen met jouw belemmerende overtuigingen kritisch tegen het licht te houden en om te zetten in waardevolle inzichten. Zo kun je bijvoorbeeld angstversterkende patronen doorbreken en angstgevoelens verminderen of wegwerken. Je zelfvertrouwen (terug) opbouwen of relatieproblemen overwinnen. Je leert je eigen emoties (her)kennen en ermee om te gaan. Hierna zie je duidelijk wat je wilt en misschien ga je jouw doelen herformuleren. Want als angsten, zorgen en onzekerheid je geen parten meer spelen, komt naar boven wat je echt wilt bereiken. Dan kun je bewuster keuzes maken en er naar toe werken.

 

Hoe ondersteun ik jou als mental coach?


Door gebruik te maken van tal van technieken en mogelijkheden krijg je de stelligheid, mentale focus, doorzetting en het zelfvertrouwen dat je nodig hebt. Voor deze technieken put ik niet alleen uit de vaardigheden van mijn coaching opleiding zoals mentale training, rationeel-emotieve therapie en oplossingsgericht coachen, maar gebruik ik ook technieken uit andere therapieën zoals de regressietherapie en hypnose therapie. Wat op dat moment nodig is, mogelijk is. We gebruiken alleen die technieken die bij jou passen en waar jij je comfortabel bij voelt. Uiteindelijk gaat het er om dat je in elke situatie het beste uit jezelf kunt halen en dat je op je best mogelijke manier functioneert.
Je leert bewuster keuzes te maken en knopen door te hakken.


Natuurlijk zijn er verschillende manieren om een doel te bereiken. Samen zien we wat het beste bij jou past en wat werkt. Al die tijd zit jij zelf aan het stuur, en bepaal jij mee hoe en waar je aan werkt. Ik begeleid jou en wijs je de weg zodat je zorgen, angst, onzekerheid en andere negatieve emoties te boven komt en duurzaam kunt omzetten. Je lost zelf je barrières op.

 

Wanneer is mental coaching iets voor jou?

  • *  Je komt altijd in dezelfde (negatieve) situatie terecht en je wilt dit veranderen.
  • *  Je hebt gebrek aan daadkracht en aan beslissingskracht en je kunt onvoldoende voor jezelf opkomen.
  • *  Je doet dingen die je eigenlijk niet wil doen en je komt er niet toe dingen te doen die je echt wilt.
  • *  Je zit vast en je komt er niet uit.
  • *  Je komt de ene struikelblok na de andere tegen.
  • *  Je weet dat je het anders wilt, maar je weet niet wat of hoe.
  • *  Je wilt veranderen, maar je weet niet hoe je dit kunt doen.


Bij alles wat er in een coaching gebeurt, ligt het accent op de toekomst en zoek je niet naar 'diagnoses' van een 'probleem', maar naar hoe jij je kunt ontwikkelen en uit je oude overtuigingen en angsten kunt groeien.

 

Afspraak maken


Wens je een afspraak te maken of wil je eerst meer informatie, surf dan even naar de contactpagina voor mijn contactgegevens.

 

Adres: Oudestraat 26, 3190 Boortmeerbeek
 - 
 - 
 - 
BTW: BE 0809.921.492